Ferodo

Подобрява работата на цялата спирачна система.

Най-доброто при спирането

Всеки комплект спирачни накладки Ferodo ®Premier на Federal-Mogul осигуряват възможно най-добрата комбинация от експлоатационни качества, комфорт и управляемост. Ferodo е водещ доставчик на OEM (производител на оригинални резервни части/производител на резервни части за първоначално вграждане) дискови спирачни накладки, и много от спирачните характеристики са въведени в спирачните системи на водещи автомобилни производители в световен мащаб. Всички Ferodo Premier спирачни накладки са произведени по стандартите на OEM. Ferоdo накладките за тежкотоварни атвомобили са изработени от OEM-качествени материали, предназначени специално за спирачната система на съответното превозно средство. Това Ви предоставя постоянна спирачната ефективност при всякакви температури и условия.

Всички накладки Ferodo Premier идват с необходимите аксесоари за монтаж,а също така се предлагат OEM датчици за износване, които са щателно тествани при екстремни условия. Много  от доставчиците правят компромис по отношение на производителността, като се използват само ограничен брой фрикционни материали, за да се обхванат всички превозни средства,докато Federal-Mogul не. Ниепроизвеждаме осем вида фрикционни материали за тежкотоварниавтомобили, като всеки един е предназначен, за да отговори на съответната спецификация. Независимо от това дали вашите тежкотоварни автомобили извършват превози на къси или дълги разстояния, в градски или извънградски условия, нашите фрикционни материали са съобразени с изискванията на специфичните спирачни системи, за да се гарантира оптимална безопасност. Ще Ви представим  само някои от многото иновации, разработени от Ferodo, които ще Ви покажат големите ползи по отношение на производителност и безопасност:

  1. Зеленото покритие улеснява слягането на накладката и позволява безопасно начално спиране и последващата подмяна на спирачните накладки.
  2. Оформени V-канали за подобряване на гъвкавостта, което от своя страна удължава живота на вашите спирачни накладки и подобрява разсейването на топлината, като се гарантира безопасно спиране и дълъг експлоатационен срок.
  3. Термалният слой намалява преноса на топлина и предпазва механичните компоненти.
  4. Чугунената основа осигурява по-добро свързване между задната плоча и фрикционния материал подобрявайки разсейването на топлина, което води до изключителна издръжливост.

Като алтернатива на чугуна, Ferodo представят техните железни плочки с отвори, които предлагат изключителна здравина и прилепване на фрикционния материал към плочката. Аксесоарите са включени в комплекта като отговарят на всички OEM спецификации.

Резултатът: най-високото ниво на спирачна ефективност познато днес.

Подобряване на безопасността на превозните средства и увеличаване на спирачната ефективност – по-малко  поддръжка и разходи

Гамата на Ferodo при барабаните спирачни накладки за тежкотоварни  автомобили е една от най-пълните в индустрията. Сред причините, поради които производителите на тежкотоварни автомобили, производители на спирачни системи и  производители на оси, да изберат Ferodo е, че всички барабани спирачни накладки, са произведени в  съответствие с  изискванията  и стандартите за качество.

Барабаните спирачни  накладки за тежкотоварни автомобили Ferodo отговарят на специфични  изисквания  и комбинации при  спирачните системи и дизайн на превозни средства,като по този начин се повишава безопасността на превозните средства и  се увеличава  спирачната ефективност. Ние работим в тясно сътрудничество с производителите на превозни средства и на спирачни системи, за да се разработи и тества всяка формула при фрикционните материали като по този начин се осигурява индивидуално решение за всяко  OEM приложение. Нашите изпитателни процедури са изтощителни и продуктите са тествани както на стенд, така и при тежки пътни условия, за да се гарантира, спирачен продукт, който ще отговори на най-високите стандарти за качество и производителност.

Фокусирайки се  върху безопасността, Ferodo предлага три различни показателя за износване: достигане на прореза на накладката, стъпково износване и износването  на каналите, даващи възможност за лесна проверка, за да се определи дали накладките се нуждаят от подмяна.

Широката гама от барабани спирачни накладки Ferodo включва над 450 търговски номера, отговарящи на изискванията на 98.5% от всички товарни автомобили по пътя.

Ferodo барабани спирачни накладки ви предлагат:

  •  Издръжливост при всякакви условия на работа
  •  Оптимално триене в целия температурен диапазон
  •  Удължен живот на барабана
  •  Намаляване на шума и вибрациите

Качеството на барабаните накладки Ferodo с годините се е превърнало в атестат за избора на взискателните оператори на автопаркове. Разработена за оптимално спиране, дълъг живот и минимално износване на барабана, накладките Ferodo осигуряват висока ефективност на разходите за километър спиране. Това е репутация, натрупана в продължение на милиарди километри.

Името Ferodo отдавна се свързва с богат опит при спирачнитесистеми и широката си гама от дискови  и барабани спирачни накладки

За да допълним тези продукти, нашата гама включва и спирачни дискове.

Съвременните  въздушни спирачни системи при тежкотоварните автомобили генерират огромни сили на триене и натоварване  по време на работа – далеч по-големи от тези, присъстващи в хидравличните системи. При тези екстремни условия, износени или неподходящите дискове не разсейват топлината ефективно, което пък от своя страна води до деформации или спукване. В резултат на това спирачните накладки прегряват, а от там и уплътненията на спирачния апарат – сериозно компрометира безопасността на превозното средство.

Устойчивост на износване:

Дисковете Ferodo са проектирани така, че да отговарят на спецификациите на OEM и се подлагат на строги металургични тестове. Те са в комбинация с Ferodo OEM материали, за да се гарантира, че отговарят на най-високите стандарти и предлагат най-добрата устойчивост при износване, дори и при екстремни условия. Нашите дискове са направени да имат изключително високи допустими отклонения за дебелинатана диска (DTV-Disc Thickness Variation), също така износване на дисковете и съответсвие на дебелината в допустимите граници,и позиция на заставане спрямо главината, фактори, които оптимизират работата на спирачната система, намаляват износването и свеждат до минимум вибрациите и шума.

Спектърът на  Ferodo обхваща нови технологии като PVT (pillar ventingt technology или на български – стълбовидна вентилационна система), което позволява по-добро и по-равномерно топлинно разпръскване.

Резултатът: никаква топлинна деформация и никакви вибрации означава по-добра спирачна ефективност, увеличена издържливост на спирачния диск и накладки, и подобряване на безопасността за водача, превозното средство и пътниците.

 

Източник: www.ferodo.co.uk

Превод и редакция: ТРАКПАРТС ЕООД